Сбогуване с университета - последна лекция на проф. О. ГерджиковНа 02.06.2018 г. в аудитория 272 на Ректората на СУ "Св. Климент Охридски" се проведе публичната прощална лекция на един от най-уважаваните и емблематични преподаватели в Юридическия факултет - проф. д-р Огнян Герджиков, под надслов „Сбогуване с университета”. Събитието бе организирано от Клуб на юриста „Теодор Пиперков”.


Лекцията беше разделена на две части, в първата от които („Пътят ми в правото”) проф. Герджиков очерта своя житейски, професионален и академичен път, след което последваха изказвания от страна ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, декана на ЮФ проф. Сашо Пенов, проф. Екатерина Матеева и проф. Иван Русчев.


Втората част на лекцията - „Преклонение пред правото”, бе посветена на възникването и развитието на правото и на възгледите на проф. Герджиков относно правната наука. Професорът не пропусна да изкаже признателността си към своите преподаватели и своите колеги, а към студентите отправи съвети за това как според него трябва да се живее, твори и правораздава.


Клуб на юриста „Теодор Пиперков” благодари на проф. Герджиков за гласуваното доверие при организирането на лекцията, както и на всички, които уважиха събитието! Очаквайте скоро видео от лекцията.


Албум със снимки от събитието може да бъде разгледан на следната връзка (натиснете за препращане).

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square